субота, 09. април 2011.

Savršenstvo?

Ko kaže da ne možemo biti savršeni? Ko kaže da takvi ljudi ne postoje?
'Svi imaju neku manu' - govore, a možda jedino sebe teše što nisu savršeni, prekorevaju sebe zbog nedostatka truda i volje da budu nešto bolje.
Šta ako savršenstvo zaista postoji? Šta ako zapravo i možemo biti najbolji, u svemu? Je li se neko baš toliko dovoljno trudi? Da li ulažemo svoj maksimum baš u svemu?
Možda baš i ne možemo uspeti u svemu, jer smo okruženi ljudima koji nisu kao mi. Makar jedna osoba u našem životu dovoljna je da nam skrene putanju, kao neki kameničak za koji ćemo stalno zapinjati. A ako izbegavamo sve naše prijatelje i poznanike, samo zato što nisu kao mi, opet grešimo. Pravimo izuzetno veliku grešku, jer ostajemo sami. Možda je bolje biti nesavršen, možda je bolje ne težiti ka tome, jednostavno je dovoljno da budemo srećni sa ovim životom koji danas proživljavamo! Jer šta nam vredi da budemo najbolji u svemu, ako nemamo sa kim da podelimo radost?
Ne znam, a možda i ne želim da znam, da li postoji neko savršen. Nije toliko vredno da trošim vreme tražeći odgovor na to pitanje. Savršen život se nalazi baš ovde i sad, i to je naš život! Baš zato je toliko i poseban. Samo treba da naučimo kako postati čovek, kako biti nekome prijatelj, kako pružiti pomoć. Kad to naučimo, i za sebe i za svet oko nas mi jesmo najbolji.

11 коментара:

 1. slazem se u potpunosti :)

  xoxo
  Manja
  http://pinkpoisson.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши
 2. hi there!!!!!
  what an amazing blog...
  if you want we could follow each other..let me know...
  xoxo2befab

  ОдговориИзбриши
 3. Savršen život se nalazi baš ovde i sad, i to je naš život! Divno receno!:)

  ОдговориИзбриши
 4. I translated, interesting !

  xx  www.coralieslooks.com - FRENCH FASHION BLOG

  ОдговориИзбриши
 5. Da je savrsenstvo dostizno i opipljivo,ne bismo imali za cime da tragamo i progres bi bio ogranicen ;))
  Pozdrav.

  ОдговориИзбриши
 6. Nedavno mi je netko rekao da misli da mane i vrline ne postoje. Sve su to nečije karakterne osobine koje nam ili odgovaraju (vrline) ili ne odgovaraju (mane). Svi smo, mislim, podjednako savršeni/nesavršeni, ovisi koga se pita ;)

  ОдговориИзбриши

Your lovely comments :)